lauantai 10. toukokuuta 2014

Mahtavaa maltalaista musiikkia

Riemuni oli käsinkosketeltavaa torstaina, kun sekä Malta että Suomi taistelivat tiensä Euroviisujen finaaliin. Illan kisakatsomoa odottaessani päätin vihdoin koostaa teille kuultavaksi omia suosikkejani maltalaiselta musiikkikentältä.

Ottakaa siis mukava asento tuoleissanne, seuraavia kappaleita ei kannata jättää kuuntelematta!





Aivan ensimmäinen tietoinen kosketukseni maltalaiseen musiikkiin tapahtui itse asiassa Euroviisujen ansiosta. Viime keväänä seurasimme siskoni kanssa Euroviisujen toisen semifinaalin sekä finaalin Lontoossa. Tiesin tuolloin jo saaneeni vaihtopaikan Maltalta, joten tulevan "kotimaani" ehdokas tietysti kiinnosti minua.

Pyhimysmäisesti hymyilevä Gianluca Bezzina (joka muuten työskentelee lääkärinä yliopiston viereisessä sairaalassa) ja ukulele sulattivat sydämeni, tälle kappaleelle olisin voinut suoda jopa koko kisan voiton. Enkä vähiten siitä syystä, että voiton ansiosta olisin voinut seurata Euroviisuja tänä keväänä livenä täällä Maltalla. Tämä on ehdotonta hyvänmielen musiikkia!





Euroviisuja tänä vuonna seuranneet saattavatkin tunnistaa tämän Firelight-yhtyeen kappaleen, joka itse asiassa avasi toisen semifinaalin. Kappale ja sen musiikkivideo ovat saaneet inspiraationsa sata vuotta sitten alkaneesta ensimmäisestä maailmasodasta. Kaikki eivät tuosta taistosta palanneet kotiin.

Muistakaapas te siellä Suomessa antaa äänenne Maltalle! Minun maltalaisesta puhelinnumerostani saattaa lähteä sitten vastavuoroisesti ääni Suomelle.





Dana McKeon valloitti minut täysin syntymäpäivänäni käsittämättömillä beatbox-taidoillaan. Tuo varsin miesvoittoinen laji on ehdottomasti tämän nuoren naisen hallussa, hän on sijoittunut varsin hyvin kansainvälisissä kilpailuissakin.





KulTural on bändi, jonka keikalta poistuin leuka maata laahaten. Päädyimme yhtyeen keikalle kantakuppilaamme, sillä kokoonpano kuulosti niin mielenkiintoiselta. Laulun ja beatboxin lisäksi yhtye käyttää kappaleissaan kitaraa, rumpuja, akustista viulua ja didgeridoota. Miten upeaa!

Yhtyeen kappaleet ovat maltankielisiä, joten niiden sanomasta minulla ei ole pienintäkään tietoa. Erikoiset soitinvalinnat, hyvä tunnelma ja etenkin tuo viulu sulattivat sydämeni, soitinhan itsekin aikoinani lähes kymmenen vuotta viulua.




The Busker on maltalaisista bändeistä se, jota olen kuunnellut eniten. Tähän videoon on koottu bändin tuore ep, mutta vanhempaakin tuotantoa on kuunneltavissa laajasti netissä.

Tutustuin bändiin sattumalta ESN:n järjestämässä bändi-illassa. Tuon illan jälkeen olen käynyt vielä toisella yhtyeen keikalla, ja toivon ehtiväni nähdä heidät vielä ainakin kerran ennen lähtöäni. Bändi on todella kova live-esiintyjä, ja jotenkin kappaleiden yleinen tunnelma sekä sanoitukset osuvat ja uppoavat.



Löysittekö oman suosikkinne näiden maltalaisten yhtyeiden joukosta? Joka tapauksessa luvatkaa pitää illalla peukkuja pystyssä Suomen lisäksi myös Maltalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.