maanantai 24. helmikuuta 2014

Hotellivinkki ja maratonin herättämiä ajatuksia

Maltalla matkaaja voi päästä varsin halvalla, kunhan vain osaa pitää silmänsä auki. Slieman rantabulevardin välittömästä läheisyydestä löytyy useita hotelleja, jotka tarjoavat huoneita jopa noin kymmenellä eurolla yöltä.

Niinpä kun sain tekosyyn hotellin varaamiseen, en epäillyt hetkeäkään. Supersaverin kautta löysin kolmen tähden hotellin nimeltään Milano Due. Hotelli sijaitsee aivan Slieman lauttasataman läheisyydessä eli kävelymatkan päässä on suuri määrä ravintoloita ja kauppoja. Kahden hengen huone kahdeksi yöksi maksoi aamupaloineen 44 euroa. Turistisesongin aikaan hinnat ovat luultavasti korkeammat.




Milano Due on perussiisti hotelli, jonka henkilökuntaa haluan kiittää erittäin ystävällisestä palvelusta. Vastaanotossa työskentelevä mies vaihtoi oma-aloitteisesti huoneemme toiseen huomattuaan, että pariskunnalle varatussa huoneessa olikin parisängyn sijaan kaksi erillistä sänkyä. Buffetaamupalalla työskennellyt nuori mies puolestaan tunnisti puheestamme meidät suomalaisiksi, ja molempina aamuina keskustelimme Suomen menetyksestä olympiajäillä. Nämä pienet asiat nostavat hotellin profiilia ainakin omissa silmissäni.


Tällaisia maisemia pääsimme ihailemaan huoneemme parvekkeelta.




Huoneemme oli pieni, mutta siisti. Ehdottomasti paras osa huoneestamme oli pieni parvekkeemme, josta avautui kaunis näkymä satama-alueelle. Herkkäuniselle tuo parveke tosin saattaa olla hotellin huonoin puoli. Vilkkaan kadun häly kuuluu melko hyvin huoneisiin. Olen kuitenkin itse niin hyvä nukkuja, ettei tuollainen pieni meteli häirinnyt untani lainkaan.

Huoneemme hintaan kuului herkullinen aamiainen. Plussaa erinomaisesta kaakaosta ja letuista!

Aamiainen tarjoiltiin hotellin seitsemännessä kerroksessa. Asiakkaiden käytössä on myös ilmainen kuntosali sekä aurinkoterassi. Emme kuitenkaan hyödyntäneet näitä palveluja, hotelli oli meille etupäässä nukkumispaikka.


Seitsemännestä kerroksesta oli upeat näkymät yli Slieman!

Sunnuntaina liikenne oli hieman sekaisin aamulla startanneen maratonin takia. Sattumalta ihailimme maisemia hotellin seitsemännen kerroksen parvekkeella juuri silloin kun ensimmäiset juoksijat lähestyivät Sliemassa sijainnutta maaliviivaa. Huimaa vauhtia he olivatkin juosseet, kisan voittaja juoksi maratonin alle kahdessa tunnissa ja kahdessakymmenessä minuutissa.


Noita suorituksia ihaillessani pieni maratonkuume tarttui myös minuun. Yli 40 kilometriä minua ei saa ravaamaan ihan heti, mutta mahdollista on, että puolimaraton häämöttää jossain lähitulevaisuudessa. Aiemmin olin ajatellut selviytyä tuosta urakasta ennen kuin täytän 40 vuotta, mutta ehkä voisin treenausmielessä kaivaa lenkkarit esiin jo täällä Maltalla enkä vasta 15 vuoden päästä loskaisessa Suomessa.


Joku mies kirjoitti asfalttiin liidulla katuun kannustuksia juoksijoille loppukiriä varten.

Mitä: Hotelli Milano Due
Miss
ä: 115 The Strand, Sliema
Milloin: Vastaanotto on auki ymp
äri vuorokauden.
Miten sinne pääsee: Lähimmät bussipyäkit ovat Ponsonby ja Bouverie.

1 kommentti:

  1. Niin että oliko se menetyksestä vai meneStyksestä olympiajäillä...? Varmaan molemmista voisi puhua kuiteskii.. ;)

    VastaaPoista

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.