torstai 6. maaliskuuta 2014

Ampiaisia ja pikku prinsessoja eli karnevaalien pukuloistoa

Gozon bilekarnevaalien jälkeen piipahtaminen Vallettassa viime sunnuntaina tuntui todella hyvältä idealta. Vallettassa ilmassa oli mielestäni aitoa karnevaalitunnelmaa ja iloista mieltä. Paikalla oli paljon lapsiperheitä, ja etenkin nuorimmat olivat panostaneet pukeutumiseensa. Toisin kuin Gozolla oli Vallettassa kyse harmittomasta hauskanpidosta, josta pääsivät nauttimaan kaikki ikään katsomatta.
 
Maltan pääkaupungin kadut olivat tukossa ihmismeren takia, ja kauniit karnevaalilavat kulkivat kaduilla todella hitaasti. Tällä kertaa keskitynkin paraatilavojen sijaan naamiaisasuihin. Lisää kuvatodisteita värikkäistä lavoista on luvassa seuraavassa postauksessa, jossa paljastan, millaisen lopun tämä monipäiväinen karnevaali sai.
 
Seuraavaksi kuitenkin kuvatulva eräistä sunnuntain hienoimmista asuista.

En ole koskaan aiemmin elämässäni nähnyt yhtä monta prinsessaa samassa paikassa.


Tungoksessa monet pienet lapset pääsivät ihailemaan pukuloistoa vanhempiensa harteille.



Myös historialliset asut olivat yllättävän suosittuja. Röyhelömekkojen lisäksi paikalla oli paljon Maltan historiaan oleellisesti kuuluvia ritareita.


Pahimmassa ruuhkassa eteneminen oli todella hidasta. Taskuvarkaita ei näkynyt eikä tuntunut, mutta omaisuudestaan kannattaa silti pitää hyvää huolta tällaisissa tilaisuuksissa.


 
 
Omiksi suosikeiksini asumerestä nousivat ehdottomasti pienet ampiaiset.


Väkijoukon keskellä kulki muutamia paraatilavoja. Tämän lavan edessä käveli joukko Ruotsin väreihin pukeutuneita ihmisiä ja Abba raikasi.


Harmi, ettei Suomessa ole samanlaista mahdollisuutta pukeutua kunnolla naamiaisasuihin. Tällaiset karnevaalit voittaisivat ehdottomasti vapun paukkuserpentiinin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.