sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Rakkaus − tiks lukkoon

Olen luonteeltani romantikko. En ole törmännyt vielä yhteenkään liian siirappiseen elokuvaan ja hääohjelmia katselen usein silmäkulmat kimmeltäen. Ette siis varmaan ihmettele, että rakkauslukkoja nähdessäni haaveilen aina oman ripustamisesta.

Poikaystäväni vierailun aikana siirryimmekin suhteessamme uudelle tasolle ja kiikutimme oman lukkomme The Point -ostoskeskuksen läheisyydessä olevalle näköalapaikalle. Idea tekstiin poimittiin How I Met Your Mother -sarjasta (kuka keksii mistä kohtaa?), vaikka jälkikäteen huomasinkin kirjoittaneeni tekstin hieman eri tavalla kuin alun perin oli tarkoitus. No, menee se noinkin.

Näköalapaikan aidassa on kymmeniä ellei satoja lukkoja. Toinen, ei niin suosittu paikka kiinnittää rakkauslukkoja on rantabulevardin toisessa päässä Spinola Bayn Love-patsaalla.

Kiinnittäessämme lukkoa oli jo pimeää.



Lukko löytyi Sliemasta jostain sekatavarakaupasta emmekä turhaan alkaneet hienostella oikeiden kaiverrusten kanssa. Tussia vaan lukon pintaan. Tavasta poiketen emme heittäneet avaimia allamme läikehtineeseen mereen, jotenkin se olisi tuntunut väärältä. Otimme avaimet mukaan muistoksi tästä ensimmäisestä rakkauslukostamme. (Sopimukseen kuitenkin kuului se, ettei lukkoa saa käydä avaamassa vaikka avaimet ovatkin tallella.)


On mukava tietää, että silloinkin kun olen jo palannut takaisin Suomeen, tuo yhdessä kiinnittämämme lukko odottaa täällä minulle tärkeässä paikassa. Eikä se haittaa, vaikka lukko vähän ruostuisi ja teksti haalistuisi, minä kyllä muistan kuinka ihanaa uutuuttaan kiiltävää lukkoa oli aikanaan asettaa paikalleen.



6 kommenttia:

  1. Ah ja voih, kuinka ihanan kuuloista ja varsinkin näköistä!! Kirjoittaminen täällä takkuaa, mutta koetan pysyä optimistisena ja suunnitella valmistujaisteni menua :D hei, puolivälissä oot! mahtavaa kevättä Laura ! <3 P.S. noi sun kukkahousut on mageet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vahva lutto suhun Hilla, aion kilistää kuohuvaa sun valmistujaisten kunniaksi ihan lähitulevaisuudessa!

      Oon omaksi hämmennykseksi alkanu todella paljon lämmetä housuille tän pitkän mekkokauden jälkeen. Noi mustat kukkahousut on viime kesän ostos Ellokselta, mutta täältä oon ehtiny ostaa jo toiset kukalliset housut sekä lilat farkut.

      Ihanaa kevättä sullekin! <3 Kohtahan mä tosiaan oonkin jo Suomessa.

      Poista
  2. Taitaa olla hyvin kansainvälinen tapa tuo "rakkauslukko". Hämeenlinnassakin niitä kuulemma on rautatiesillalla. Viipurissa saa ihailla lauantaisin näytelmää, jossa sulhanen avustajineen kantaa morsianta seitsemän sillan yli ja Viipurin linnan kupeessa kiinnitetään lukko sillankaiteeseen.
    Ks http://fi.wikipedia.org/wiki/Lemmenlukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taitaa olla aina vain yleistyvä ilmiö. Muistaakseni Liettuassakin hääpäivän viettoon kuuluu lukon kiinnittäminen ja niitä tulee aika ajoin bongattua kyllä melkein jokaisesta kaupungista. Tampereellahan taitelijat sulattivat jokin aika sitten ison joukon lemmenlukkoja yhdeksi isoksi rautamöntiksi. Ajatus teoksen takana oli mielestäni kaunis, mutta toteutus hieman tökerö ja lopputulos ruma.

      Poista
  3. Nyt viimein kommenttia tännekkin! Aaaaaaaaaws tota rakkauslukkoa <3 En kestä!

    VastaaPoista

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.