sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kalamarkkinat, joilla kala on jäänyt sivuosaan

Hyvää sunnuntaista huomenta! Jos olisit Maltalla, saattaisit hyvinkin olla toteuttamassa turistien sunnuntaiaamujen suosikkiaktiviteettia Marsaxlokkin kalamarkkinoilla. Kalastajakaupungin satama herää eloon sunnuntaisin, kun kalastajat tuovat tuoreen saaliinsa myyntiin. Paikalle kannattaa saapua mahdollisimman aikaisin aamulla, sillä puoltapäivää lähestyttäessä markkinakojujen välinen kapea kuja alkaa olla todella ahdas.

Markkinoilla myydään merenelävien lisäksi paljon muutakin. Vihanneksia, leivoksia, turistikrääsää sekä vaatteita myyvien kojujen keskellä tuntuu aika ajoin jopa siltä, että kalamarkkinoilla on kyse kaikesta muusta paitsi kalasta.

Markkinoiden kiertelyn jälkeen vatsansa voi täyttää joissain sataman useista kalaruokiin erikoistuneista ravintoloista. Kala-allergikkojen huojennukseksi tarjolla on kuitenkin myös muita ruokavaihtoehtoja.

Markkinavierailumme aikana keskityin nauttimaan tuoreista mansikoista, joten luvassa ei ole yhtään otosta kuolleista kaloista tai lonkeroitaan levittelevistä mustekaloista. Sen sijaan tässä muutama kuva perinteisistä maltalaisista värikkäistä kalastusveneistä. Kalanhajun joudutte kuvittelemaan itse.





Mitä: Marsaxlokkin kalamarkkinat
Missä: Marsaxlokk
Milloin: Sunnuntaisin aamupäivällä.
Miten sinne pääsee: Markkinoiden lähistöllä pysähtyvät ainakin bussit 81, 85, 119, 206 ja X86.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.