tiistai 25. maaliskuuta 2014

Poliisi tuli taloon

On käsittämätöntä, kuinka nopeasti aika lentää täällä. Aivan vaihtoni alussa varasimme paikat ESN:n Gozo party weekend -tapahtumaan, joka tuntui olevan ikuisuuden päässä, maaliskuun lopussa. No, viime viikonloppuna noin sata vaihtaria sitten pakkasi kassinsa ja suuntasi Maltan sisarsaarelle Gozolle juuri tuohon kyseiseen tapahtumaan. Tässä postauksessa käsittelen viikonlopun yleisiä tunnelmia, seuraavassa tekstissä puolestaan ruodin nähtävyydet joissa kiertelimme. Kuvia tuli napsittua vain päiväsaikaan, joten säästytte epämääräisiltä bileotoksilta.

ESN:n järjestää Maltalla kerran lukukaudessa bileviikonlopun Gozolla. Lysti kustantaa 80 euroa tai viitosen vähemmän, jos hankkii itselleen ESN-kortin. Tuohon hintaan kuuluu koko viikonlopun ylläpito majoituksineen, ruokineen, juomineen, kuljetuksineen ja turistikierroksineen. Vaikka lysti saattaa aluksi tuntua hieman kalliilta, suosittelen ehdottomasti reissulle lähtemistä.

Parvekkeeltamme oli varsin hulppeat näkymät Gozon pääkaupunkiin.

Omassa uima-altaassamme emme valitettavasti ehtineet uida.

Nukuimme aiemmin maatilana toimineessa hotellissa, jota en voi kuin kehua. Jokaisessa asunnossa oli ihana parveke kauniilla näkymillä sekä uima-altaalla. Harmi, että säät ja tiukat aikataulut eivät antaneet mahdollisuutta altaan reunalla lekotteluun.

Yhteinen tila, jossa bileet järjestettiin, oli varsin pieni. Ulkotilaa hallitsi iso uima-allas, ja on suuri ihme, ettei ihmistungoksessa kukaan pudonnut sinne vahingossa. Tahallaanhan sinne sitten porukka hyppi, mutta se nyt oli aavistettavissa etukäteen.

Lauantai-iltana ihailimme parvekkeellamme auringonlaskua.

Pienenä vinkkinä muuten kaikille nälkäisille: ruoka ei todellakaan lopu viikonloppuna kesken, vaikka väentungoksesta niin voisi päätellä. Ensimmäisenä iltana parveilimme grillin ympärillä hampurilaisten ja makkaroiden toivossa, toisena iltana saimme pellillisen pitsaa huonetovereiden kanssa jaettavaksi.





Viikonlopun ehkä ikimuistoisin asia tapahtui lauantaina. Juhlat olivat vasta pääsemässä kunnolla vauhtiin (dj päätti muun muassa soittaa Spice Girlsia), kun joku huusi poliisien olevan tulossa. Joku oli nimettömänä soittanut poliisille ja vinkannut osalla porukastamme olevan huumeita. Ne bileet loppuivatkin lyhyeen, sillä saavuttuaan paikalle poliisit tutkivat lähes kaikki huoneet. Itselläni ei tietenkään ollut mitään pelättävää, mutta loppujen lopuksi kaksi nuorta miestä vietiin poliisiasemalle, toinen ilmeisesti koko yöksi. Mistään vakavista huumausainerikoksista ei onneksi ollut kyse, Maltan lainsäädäntö on tosiaan huumeiden suhteen varsin tiukka. Korostettakoon lisäksi, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun poliisit ovat saapuneet paikalle bileviikonloppuna.


Keksitkö parempaa tapaa rentoutua?




Party weekendin party-osa oli siis pieni pettymys, mutta muuten viikonloppu tarjosi mukavia muistoja. Voihan tämän poliisien väliintulonkin ottaa kokemuksena. En ole koskaan ennen nähnyt maltalaisten poliisien tekevän mitään liikenteenohjausta kummallisempaan. Tämä oli myös ensimmäinen (ja toivottavasti viimeinen) kertani ratsiassa, olkoonkin että se rajoittui vain sohvalta nousemiseen, jotta poliisi sai kääntää sohvatyynyt ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.