perjantai 7. maaliskuuta 2014

Gozon isoin ikkuna ja pienin meri

Pidetään tässä välissä pieni tauko karnevaalihuumasta. Päiväreissumme Gozolle viikko sitten sisälsi muutakin ohjelmaa kuin karnevaalien iltajuhlien tuomitsemista. Iltapäivällä suuntasimme Gozon ikoniselle turistikohteelle Azure Window -kalliomuodostelmalle.


Azure Window on todella kaunis ja kuvauksellinen paikka. Tällä kertaa emme kiivenneet kivimuodostelmat päälle. Eroosio tuhoaa kalliomuodostelmaa jatkuvasti, ja viime vuosina paikalle onkin tuotu varoituskylttejä muodostelman päällä kävelemisestä. Kaaren pelätään lähitulevaisuudessa jopa sortuvan kokonaan.


Alun perin tarkoituksemme oli saapua tuuliselle rannalle hieman ennen auringonlaskua, sillä se on kuulemma Gozon parhaita paikkoja ihastella iltataivaan väriloistoa. Tällä kertaa saavuimme paikalle kuitenkin jo iltapäivällä, joten auringonlasku meni meiltä sivu suun.


Rantakallioilla oli todella tuulista. Suosittelen pukemaan lämpimästi päälle.

Aallot nousevat aika ajoin kallioille asi.



Paikallisbusseja kulkee rannalle ainakin näin talviaikaan kerran tunnissa. Tunti olikin juuri sopiva aika viettää tuolla tuulen riepoteltavana. Hieman tyynemmällä säällä paikka olisi kuitenkin varmasti todella romanttinen, ja noissa maisemissa kelpaisi kyllä ihailla auringonlaskua vaikka piknikkorin ääressä.




Inland Sea saa vetensä merestä luolaston kautta.

Aivan Azure Window'n vieressä sijaitsee Inland Sea. Luola ja pieni vesiallas eivät tarjonneet yhtä upeita näkymiä kuin Azure Window, mutta sukeltamalla tai veneretkellä niistä voisi saada enemmän irti.





Tie merenrantaan on kapea ja mutkikas. Jyrkän ylämäen takia bussit joutuvat ajamaan kovaa, jottein vauhti lopu kesken matkan. Tiellä kannattaa siis noudattaa suurta varovaisuutta.


Bussipysäkille kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen bussia, sillä linja-auton kyytiä odottaa varsinkin kauniina päivinä suuri väkijoukkoa. Seuraavaa bussia olisi raivostuttavaa odottaa vielä tunnin verran, jos ei mahtuisikaan ensimmäiseen bussiin.


Bussia odotellessamme jouduimme lyhyen sadekuuron yllättämiksi. Onneksi säilyimme suhteellisen kuivina ja pääsimme vielä ihailemaan sateenkaaria.

Kaiken kaikkiaan suosittelen ehdottomasti näitä luonnonmuodostelmia kaikille, jotka matkaavat Gozolle. Ystäväni tulevat luokseni pääsiäislomalla ja jos säät vain sallivat, aion kierrättää heitä myös Gozolla. Aurinkoisena päivänä turistibussi voisi olla paras keino saada koko saari haltuun yhden päivän aikana. Siitä lisää siis ehkä huhtikuussa.


Mitä: Azure Window ja Inland Sea
Missä: Dwejra Bay, Gozo
Miten sinne pääsee: Bussi numero 311 seisahtaa
 Dwejra-pysäkillä. Pysäkki on aivan nähtävyyksien yhteydessä. Myös Hop on, hop off -turistibussit pysähtyvät Dwejrassa.

2 kommenttia:

  1. Voi kuule kun et usko miten paljon haluaisin olla tuossa ystäväporukassa pääsiäislomalla! Ikävä sinua ja voi video miten upeita maisemia! Henkeäsalpaavan kaunista.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen lähes päivittäin, miten niin lähellä Suomea voi olla niin erilainen maa. Maisemat, ilmasto, ihmiset ja yleinen tunnelma ovat täällä todella poikkeavia Suomen vastaavista. Ehkä Maltan viehätys näin suomalaisen näkökulmasta perustuu juuri siihen.

      Poista

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.