torstai 27. maaliskuuta 2014

Punaisella rannalla makoilimme sannalla

Erasmus-viikonloppu Gozolla ei suinkaan ollut pelkkää biletystä. Lauantaina kiertelimme Maltan sisarsaaren nähtävyyksiä kokonaisen työpäivän verran ja sunnuntainakin ohjelmassa oli pieni pyrähdys saaren hienoimmalla rannalla ennen kotiinpaluuta.

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Ta'Pinu Sanctuary -kirkko. En kuitenkaan ehtinyt lopulta piipahtaa majesteetillisen kirkon sisätiloissa, sillä käytimme aikamme viereiselle Ghammar-mäelle kipuamiseen. Polun varrelle oli pystytetty yhteensä 14 marmoripatsasta, jotka kuvasivat Jeesuksen matkaa ristille. Mäen päästä oli varsin hulppeat näkymät joka suuntaan.


Tuolla kaukana häämöttää yksi marmoripatsas. Muuten mäki tuntui olevan kasvillisuuden puolesta varsin luonnontilainen.

Näemmä blogiin asti ei päätynyt yhtään kuvaa tuosta mainitsemastani kirkosta. No, se oli iso. Osaatte varmaan kuvitella.

Seuraava kohteemme olikin Gozon tunnetuin luonnonmuodostelma Azur Window. Tämä oli jo toinen vierailuni kyseisellä paikalla. Valokuvia ja tunnelmia ensimmäiseltä reissulta voi käydä lukemassa täältä.



Seuraavaksi olikin vuorossa lounastauko Gozon pääkaupungissa Rabatissa (tai Victoriassa, riippuen siitä kumpaa nimeä haluat kaupungista käyttää). Eväspussien rapinan keskellä olo oli kuin ala-asteen luokkaretkillä. Vain pillimehu puuttui, jouduimme tyytymään vesipulloon.


Lounaan nautimme ihanasti kukkivassa puistossa aivan Rabatin linja-autoaseman kupeessa.


Visiitti Rabatissa ei olisi ollut täydellinen ilman kierrosta Citadella-linnakkeessa. Jykeviltä muureilta näkee esteettä joka suuntaan. Mukavaa nykyään turistikuvien, ennen puolustuksen kannalta. Muurien suojassa saarelaiset ovat aikanaan taistelleet erinäisiä valloittajia vastaan.



Tulihan se aurinkokin sieltä näkyviin, vaikka aamupäivä oli varsin pilvinen.


Päivän viimeinen kohde oli Xlendissä sijaitseva ranta. Hiekkapohjasta huolimatta kukaan ei pulahtanut mereen uimaan, siitä piti huolen viileähkö tuuli. Kuulemani mukaan Xlendi tarjoa Azur Window'n lisäksi Gozon parhaimmat paikat auringonlaskun katseluun. Rannalla oli myös toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä kalaravintoloita, joissa neljän ruokalajin aterian saattoi saada 18 eurolla.



Kauniiden maisemien ja jännittävien luolien perässä kannattaa kiivetä rannan oikeassa päädyssä sijaitsevia kapeita portaita pitkin.




Sunnuntaina vuorossa oli pari tuntia hengailua Gozon hienoimpana rantana mainostetulla Ramla Baylla. Ranta on tunnettu punaisesta hiekastaan. Pakko tunnustaa, että olin hieman pettynyt nähtyäni hiekan todellisen värin. Etukäteen lukemistani hehkutuksista innostuneena olin odottanut vähintään punajuuren väristä santaa.

Ramlan hiekka on niin hienoa, että sitä löytyi kengistäni vielä useankin päivän jälkeen. Ranta on siis ihanteellinen auringonottoon ja uimiseen. Rauhallista tunnelmaa tuona aamuna häiritsivät vain mönkijöillään ympyrää ajaneet turistit.

Myös tämän rannan läheisyydessä voi kiivetä kallioille katsomaan maailmaa lintuperspektiivistä, ja onpa rannan tuntumassa myös Calypso's Cave -luola. Hiekalla makoilu voitti tällä kertaa kuitenkin epämääräisen haahuilun kallioilla.



Ennen kuin alat suunnitella päiväohjelmaasi tämän postauksen pohjalta haluan huomauttaa, että käytössämme oli oma bussi. Julkisella bussilla näiden kaikkien kohteiden kiertäminen saman päivän aikana saattaa olla hieman haasteellista tai ainakin kiirettä pitää. Turistibussit kiertänevät ainakin suurimman osan näistä kohteista, joten päiväretkeläiselle Hop on, hop off -bussi saattaa olla paras tapa liikkua ympäri saarta.

Ps. Tänään karistan Maltan pölyt hetkeksi ballerinoistani ja lennän ystävineni Sisiliaan. Ohjelmassa on toivottavasti ainakin patikoimista Etnalla, kunhan kurkkuani kaihertava tauti ei vain ota minusta yliotetta. Täytynee piipahtaa apteekissa vielä ennen lentokentälle lähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.