maanantai 10. maaliskuuta 2014

Karnevaalien kostea loppu

Sain kuulla usealtakin paikalliselta, että karnevaalien päätösjuhlaa Vallettassa ei kannata jättää väliin. Niinpä viime viikon tiistaina saatettuani poikaystäväni lentokentälle otin vesisateesta huolimatta suunnan kohti pääkaupunkia.

Olenkin jo aiemmin kertonut Gozon karnevaaleista sekä Vallettan karnevaalien pukuloistosta. Karnevaalit ovat Maltalla todella iso asia, kuulin jopa pienten lasten saavan koulusta vapaata karnevaaleja varten. Voitte siis varmasti kuvitella yleisen pettymyksen, kun vesisade pilasi karnevaalien päätöstilaisuuden.

Karnevaalilavat tehdään ainakin osittain paperimassasta, joten kostea ilma oli jättänyt niihin jälkensä. Joiltain hahmoilta puuttui raajoja, ja ilmeisesti joitain lavoja oli vaikea saada liikkeelle sateen takia.

Kärvistelin Vallettassa reilun tunnin ennen kuin lähdin kotiin vällyjen väliin lämmittelemään. Sateesta huolimatta pääsin kuitenkin ihailemaan valaistuja ja taidolla rakennettuja paraatilavoja vielä kerran, ja nyt jaan teille muutamat otokset tuolta illalta.



Värikkäiden valojen lisäksi vähälukuinen yleisö sai nauttia tanssiesityksestä sekä kaiuttimista raikaavasta musiikista.



Tunnistatteko lavan hahmot? Ei voi kuin hämmästellä kuinka paljon aikaa ja taitoa näiden lavojen valmistaminen on vaatinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.