torstai 24. huhtikuuta 2014

Miljoona, miljoona, miljoona mansikkaa

Vinkki kaikille vaihtareille: pitäkää silmänne auki paikallisten tapahtumien varalta. Tietoa näistä paikallistenkin suosimista karkeloista löytyy varmasti ainakin Facebookista, joten älä turhaan aseta itseäsi some-lakkoon vaihdon ajaksi.

Huhtikuun alussa Imgarrin kylässä järjestettiin jo kahdeksatta kertaa Mansikkafestivaalit. Lukemattomia marjaherkkuja, musiikkia ja tietysti mehukkaita mansikoita niin paljon kuin jaksaa kantaa - vain hullu jättäisi tämän tapahtuman väliin!

Koululaisten mansikka-aiheisia taideteoksia oli ripustettu koulun aitaan juhlakansan iloksi.


Mansikkafestivaali on todella suosittu tapahtuma, mikä näkyikin jo bussimatkallamme. Kymmenet autot tönöttivät ruuhkassa, ja alueen läheiset parkkipaikat olivat aivan tukossa. Pääsimme onneksemme ahtautumaan täpötäyteen bussiin Mater Dei -sairaalalla, kaikki eivät olleet yhtä onnekkaita. Muutamien kavereiden matka festareille tyssäsi siihen, ettei yksikään bussi pysähtynyt noukkimaan heitä kyytiin, sillä autot olivat jo aivan täynnä.

Alueelta oli järjestetty muutamia ylimääräisiä bussivuoroja ainakin Paolaan. Sieltä olisi ollut ehkä suuremmat todennäköisyyden päästä juhlapaikalle, mutta tietoa näistä erityisvuorosta ei luonnollisesti löytynyt etukäteen netistä.




Aloitin intohimoisen mansikoilla herkuttelun jo maaliskuun puolivälissä, sillä eräässä Swieqin vihanneskaupassa jättisuuren rasiallisen mansikoita saa kolmella eurolla. Marjojen mausta ei kuitenkaan voi aina olla varma. Herkullisten marjojen keskellä saattaa olla muutama homeinen yksilö, tai sitten koko rasiallinen on täynnä pelkkiä mauttomia marjoja.

Mansikkafestivaaleilta kannoin kotiin kaksi jättisuurta rasiallista mansikan mollukoita. Olivat hyviä.



Mansikkafestivaalit - mikä ihana tekosyy syödä kaksi leivosta.

Iloisen juhlatunnelman ja musiikki- sekä tanssiesitysten lisäksi tarjolla oli luonnollisesti valtavasti ruokaa. Kuulin huhua, että festivaaleilla olisi myyty mansikkapastizzeja, mutta minä en niitä valitettavasti nähnyt. Tarjolla oli kuitenkin mansikkajuomia, -pitsaa, -leivoksia ja -kakkuja niin paljon, etten ole varmaan koskaan nähnyt niin paljon herkkuja samassa paikassa.

Aurinkoisilla portailla istuessa oli ihanaa nauttia mansikkajuustokakkua ja -cannelonia. Vaikka normaalisti "liikaa sokeria" ei kuulu sanavarastooni, tällä kertaa tämä sokerihiiri joutui hieman huonovointisena jättämään tuon juustokakun kesken. Nuo herkut olivat kuitenkin pienen pahoinvoinnin arvoisia!

Jos siis satut olemaan Maltalla huhtikuun alussa, näitä festareita ei missään nimessä kannata missata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.