tiistai 1. huhtikuuta 2014

Puolivälin pysäkki

Huhtikuun ensimmäinen päivä tarjoaisi hyvän mahdollisuuden postata uutisia Malta-vauvasta, opintojen keskeyttämisestä, ryöstöstä Sisiliassa tai yllättävistä Skype-kihloista. Jätetään kuitenkin aprillipilat niitä taitavammin pyörittäville ihmisille, ja keskitytään siihen oman elämäni todelliseen merkkipaaluun, joka tähän päivään liittyy.

Vaihtoaikani Maltalla on virallisesti puolivälissä. Kaksi kuukautta takana, kaksi kuukautta edessä. Tiesin jo ennen saapumistani Maltalle, että nämä neljä kuukautta vilahtavat kuin huomaamatta ohi. Olen silti yllättynyt siitä, kuinka nopealla vauhdilla viikot vierivät ja paluupäivä lähestyy. Alan hahmottaa sen, että minulla ei ole loputtomasti Malta-aikaa jäljellä. Jos haluan tehdä jotain, se kannattaa tehdä pian, tai huomaan viimeisenä päivänä juoksevani pakkomielteisesti läpi mielenkiintoisia rantoja, kirkkoja ja kahviloita. Vapaita viikonloppuja on jäljellä enää rajallinen määrä, sillä sovitut reissut ja tapahtumat täyttävät kalenterin sivuja.


1. Veikkaan, että lähitulevaisuudessa tulen kuluttamaan todella paljon jäätelöä. / 2. Maltalla on jo pitkään pärjännyt nilkat paljaana balleriinat jalassa. / 3. Gozolla pääsin upottamaan varpaani lämpimään hiekkaan. / 4. Mansikoita on tullut syötyä viime aikoina varsin pajon.


Toisaalta en halua enkä oikeastaan osaakaan vielä panikoida vaihdon loppumista. Kaksi edellistä kuukautta ovat olleet niin täynnä mukavia muistoja ja tapahtumia, että tiedän seuraavien kuukausien riittävän vielä vaikka mihin. Sähköpostissa odottavat paluulipun lisäksi lentoliput Ateenaan ja Madridiin. Pääsiäisenä pääsen toimimaan turistioppaana kahdelle ystävälleni, ja syntymäpäiväni vietän paikallista musiikkia kuunnellen festareilla. Luvassa on myös muun muassa risteilyä, piknikejä rannalla, rugby-peli ja paljon tärkeitä hetkiä uusien ystävieni kanssa.


1. Vaikken pidä oluesta, osallistuin maistajaisiin, joissa keskityttiin paikallisiin oluisiin. En ymmärtänyt niiden hienouksia. / 2. Ihailimme Gozolla auringonlaskua. / 3. Viikonlopun vietimme Sisiliassa. Hissi nosti meidät 2500 metrin korkeuteen Etnalla. / 4. Vaikkemme nousseet huipulle asti, oli Etnan valloittaminen upea kokemus.


Vaihdon alussa itselleni kirjaamat tavoitteet ovat hyvällä mallilla, mutta ajattelin lisäksi listata hieman tarkemman to do -listan, jotta mikään haaveilemistani asioista ei unohtuisi. Nämä seuraavat asiat haluan siis vielä kokea ennen paluuta Suomeen:

- Käy ratsastamassa. Eräällä tallilla on kuulemma niin laiskoja hevosia, että tällainen kokematon ratsastajakin saattaa pysyä niiden selässä putoamatta alas kuin perunasäkki.

- Kokeile kalapedikyyriä. Tiedätte varmaan ne vesitankit, joiden pienet kalat syövät jalkojen kuolleen ihosolukon? Sandaalikelit lähestyvät ja haluaisin vastaanottaa ne jalat kauniina. Täällä kalapedikyyrin saa vielä todella edullisesti.

- Käy Cominolla. Haaveilen aurinkoisen päivän viettämisestä Maltan ja Gozon välissä sijaitsevan Comiono-saaren Blue Lagoonilla.

- Kokeile snorklaamista tai sukeltamista. Maltaa on kehuttu yhdeksi maailman parhaaksi sukelluskohteeksi. En tiedä vielä riittääkö oma rohkeuteni laitesukellukseen, mutta snorklaamista olisi ainakin mukava kokeilla tarpeeksi matalassa vedessä.

- Käy Mostan kirkossa sekä St. John's Co-Cathedralissa. Näitä kahta kirkkoa on kehuttu niin paljon, etten missään tapauksessa halua lähteä Maltalta näkemättä niitä. Myös arkeologinen museo Vallettassa sekä Ġgantija temppeli Gozolla kiinnostaisivat minua.

- Vietä päivä vesipuistossa. Nyt sään lämmetessä tulen luultavasti viettämään paljon aikaa bikinit päällä auringosta nauttien. Ilmeisimmät paikat auringonpalvontaan ovat oma allas sekä rannat. Haluan kuitenkin viettää myös yhden päivän vesipuistossa.

- Osta se mekko, josta olet haaveillut vaihdon alusta asti. Lähes kaksi kuukautta sitten löysin mekon, joka ei voisi enää enempää olla näköiseni. Leveä helma, kaunis leikkaus selässä sekä pääskysprintti. Mekko on tosin sen verran hintava, että olen kärsivällisesti odottanut sen päätymistä alennusrekille. Toivottavasti odotus palkitaan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdota postausaihetta, esitä kysymyksiä ja kerro omia ajatuksiasi! Tutut, liittäkää kommenttiinne omat nimenne, jotta tiedän, ketkä sieltä ruudun toiselta puolelta seuraavat reissuani.